Jambo ToursAsiaVille, vakre Alaska

Ville, vakre Alaska

En storslått naturreise til den siste utposten

 

I Denali nasjonalpark smyger grizzlybjørnen over uendelige vidder. Noen dager senere står vi og lener oss over båtripen for å fotografere spekkhoggere i kenaifjordens fiskerike vann. Kanskje en lundefugl svømmer forbi mens en sjøløve later seg på bratte, snødekte klipper som styrter rett ned i fjorden utenfor fiskebyen Seward. Alaska er stort og vilt, og er på sitt vakreste under de korte sommermånedene.

Reisen starter i Alaskas største by, Anchorage, der vi ser sjøflyene lande på Lake Hood ved foten av de snøkledde Alaskafjellene. Vi tar gullgravertoget, og Reiser på første parkett til viltrike Denali nasjonalpark for å spane etter grizzlybjørner, tykkhornsau og rovfugler ved foten av Mt. Denali, Nord-Amerikas høyeste fjell, 6194 moh. Med båt gir vi oss ut på Kenaifjorden, hvor vi ser isbreer kalve, sjøløver slikke sol på klippene, og kanskje spekkhoggere svømme nysgjerrig forbi mens den hvithodede kongeørnen stille svever over oss. Reisen avsluttes i den koselige fiskebyen Homer hvor man kan fiske, padle kajakk eller bare vandre langs den vakre kysten.
Type reise: Jambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisendeJambo Kompass Ferdige reisepakker for individuelle reisende
Reisens lengde:
12 dager
Antall deltakere:
2–2
Reisens Høydepunkter
 • Denali nasjonalpark
 • Naturcruise på Kenaifjorden
 • Togreiser med Alaska Railroad
 • Fiskebyen Homer
 • Sealife Center i Seward
Reisens Høydepunkter
 • Denali nasjonalpark
 • Naturcruise på Kenaifjorden
 • Togreiser med Alaska Railroad
 • Fiskebyen Homer
 • Sealife Center i Seward
 

Programöversikt

Dag 1: Avreise fra Stockholm til Anchorage
På formiddagen reiser vi via Reykjavik til Alaskas største by, Anchorage. Transfer til Lakefront Hotell...

Dag 2: Anchorage
Etter en rolig morgen på hotellet tar vi en spasertur langs Lake Hood, og ser etter sjøfly som løfter og lander på innsjøen. Vi...

Dag 3. Gullgravertoget til Denali
Det legendariske gullgravertoget tar oss til Denali nasjonalpark på morgenen. Det finnes flere togselskap som trafikerer...

Dag 4: Heldagstur med villmarksbuss i Denali nasjonalpark og gullvasking
Sammen med parkens spesialutdannede naturguider og vår Jamboguide begir vi...

Dag 5: Prisbelønnet Husky-kennel og vandring i nasjonalparken
Dagen innledes med besøk hos den prisbelønte husky-kennelen Husky Homestead. Vi tas...

Dag 6: Tog til eventyrbyen Talkeetna
Vi går om bord på sightseeingtoget hvor vi nyter det vakre landskapet under reisen før vi ankommer eventyrbyen...

Dag 7: Kystbyen Seward og Sea Life Center
Ferden går med buss til kystbyen Seward ved sundet Turnagain Arm. Stedet ble navngitt av kaptein James Cook...

Dag 9: Fiskebyen Homer
Vi fortsetter ferden med buss til den lille kystbyen Homer, av mange Alaskaboere betraktet som Alaskas vakreste...

Dag 10: Vandring eller egne aktiviteter i Homer
Dag på egen hånd i Homer. Her kan man padle kajakk, fiske, vandre, spille golf eller vandre langs...

For den som ønske å oppleve mer av Alaskas bjørner, anbefales en dagstur fra Homer (dag 10) til Katmai/Lake Clarke. Turen går med småfly til Katmai på andre siden av...

Dag 11: Anchorage
På tide å forlate Kachemakfjorden for å reise nordover til Anchorage. På veien passer vi på å besøke Kenai National Wildlife...

Dag 13: Hjemkomst
Vi ankommer Skandinavia ved lunsjtid, med uforglemmelige minner fra den siste villmarken. (Iceland Air inkluderer ikke mat på flyet,...

Dag 1: Avreise fra Stockholm til Anchorage

På formiddagen reiser vi via Reykjavik til Alaskas største by, Anchorage. Transfer til Lakefront Hotell ved Lake Hood. Velkomstmiddag på "Flying Machine Restaurant." (Iceland Air inkluderer ikke mat på flyet, men måltider kan kjøpes om bord)

Dag 2: Anchorage


Etter en rolig morgen på hotellet tar vi en spasertur langs Lake Hood, og ser etter sjøfly som løfter og lander på innsjøen. Vi fortsetter til Alaska Native Center som gir oss et innblikk i alle etniske folkegrupper som har befolket området. De som vil kan bli igjen og se på bylivet, eller så tar man bussen tilbake til hotellet. 

Dag 3. Gullgravertoget til Denali

Det legendariske gullgravertoget tar oss til Denali nasjonalpark på morgenen. Det finnes flere togselskap som trafikerer Denali. Vi Reiser i Gold Class på øverste dekk med "The Deali Star", Alaska Railroad fineste tog. Her finnes til og med et observasjonsdekk hvor man kan gå ut og nyte av naturen. Ved vakkert vær skimter Denalis snøkledde topper der toget følger Susitnaelven. Vel fremme spaserer vi til besøkssenteret, med informasjon om nasjonalparkens natur og rike dyreliv. Vi bortre netter på flotte Denali Village. Kvelden på egen hånd. Hotellet har en utmerket restaurant, hyggelig bar og en lobby med åpen peis.

Dag 4: Heldagstur med villmarksbuss i Denali nasjonalpark og gullvasking

Sammen med parkens spesialutdannede naturguider og vår Jamboguide begir vi oss ut på en heldagstur i nasjonalparken for å se det rike dyrelivet, naturen og geologien. Her har vi gode sjanser for å se grizzly, rein, elg og rovfugler. Mange fotostopp gjøres langs veien, bl.a ved Wonder Lake. På Kantishna Roadhouse serveres lunsj og vi får vite mer om gullrushet i Alaska. På ettermiddagen vasker vi gull. 

Dag 5: Prisbelønnet Husky-kennel og vandring i nasjonalparken

Dagen innledes med besøk hos den prisbelønte husky-kennelen Husky Homestead. Vi tas imot av eieren Jeff King som viser oss hvordan trekkhundene trenes til å samarbeide og å redde mennesker i nød. Han forteller om det årlige, tøffe hundesledeløpet Iditarod der vinneren ses på som en ekte helt! På ettermiddagen gjør vi ytterligere en naturvandring langs parkens fine stier.

Dag 6: Tog til eventyrbyen Talkeetna

Vi går om bord på sightseeingtoget hvor vi nyter det vakre landskapet under reisen før vi ankommer eventyrbyen Talkeetna. Om sommeren samles klatrere fra hele verden her for å forsøke å bestige såvel McKinely som den intilliggende toppen Foraker. Den lille byen er også kjent for sitt rike musikkliv og arrangerer flere festivaler sommerstid. Vi streifer rundt langs hovedgatens håntverksboder, og spiser en varmende gulaschsuppe og nybakt brød på populære Roadhouse, der lokalbefolkningen ofte ses for å fortelle om sine villmarkseventyr. Innsjekking på Talkeetna Alaska Lodge.

Dag 7: Kystbyen Seward og Sea Life Center

Ferden går med buss til kystbyen Seward ved sundet Turnagain Arm. Stedet ble navngitt av kaptein James Cook på slutten av 1700-tallet når han letet etter nordvestpassasjen. Seward ligger mellom Kenaifjorden og de høye snøkledde kystfjellene, som ser ut til å styrte rett ned i havet. Vi bor på sjarmerende Hotel Seward med perfekt beliggenhet midt i byen og med aner fra sekelskiftet. Gangavstand til restauranter, butikker og caféer. Det er nær til Alaska Sea Life Center der vår Jamboguide forteller om Kenaifjordens rike dyreliv.

Dag 8: Naturcruise i Kenaifjorden

Et av reisens høydepunkter er naturcruise i Kenaifjordens marine nasjonalpark. Her spaner vi etter spekkhoggere, sjøløver, lundefugl, havsoter og havsørn. Lunsj serveres om bord. Båtens kaptein er også vår guide, og hjelper oss med å spane etter hvalene i fjorden. Vi stopper ved flere isbreer som strekker seg ned til havsnivå. Tilbake til Seward på kvelden. (F-L)

Dag 9: 

Fiskebyen Homer

Vi fortsetter ferden med buss til den lille kystbyen Homer, av mange Alaskaboere betraktet som Alaskas vakreste by. Den er kjent for sine fine fiskevann, rike kunstnerliv og pittoreske trehus. Det er også her mange Alaskaboere kommer for å fiske på sin ferie og å spane etter grizzlybjørn og sjøfugl. Vi besøker utstillingen One Big Ocean på Alaska Island & Ocean Visitor Center. Vi tar inn på Land’s End Resort lengst ute på Homers odde og tar en spasertur langs havet til Alaskas kystforskningssenter for å lære oss mer om Kachemakbuktens flora, fauna og urbefolkningen. Dagen avsluttes med en vandringpå høydene rundt bukten hvor den rike flora fasinerer. Vi sjekker inn på Land's End Resort, lengst ute på Homers odde med fantastisk utsikt over bukten, isbreer og snødekte vulkaner. 

Dag 10: Vandring eller egne aktiviteter i Homer

Dag på egen hånd i Homer. Her kan man padle kajakk, fiske, vandre, spille golf eller vandre langs kysten sammen med vår Jamboguide.

For den som ønske å oppleve mer av Alaskas bjørner, anbefales en dagstur fra Homer (dag 10) til Katmai/Lake Clarke. Turen går med småfly til Katmai på andre siden av Kachemakfjorden. Flyturen tar 1,5-3 timer tur og retur, og man får drøye tre timer med bjørnene. For å kunne delta bør man være i normalt god form. Juli er den beste måneden for å se bjørner i katmai. Ettersom denne type av utflykt ikke passer alle inngår den ikke i ordinært program, og kan bestilles mot et kostnadstillegg. Pris bekreftes ved forespørsel, indikasjon 6.600 per person. Prisen inkluderer lån av "alaskan sneakers", vandrestøvler. Vekt må oppgis ved beestilling.

Dag 11: Anchorage

 
På tide å forlate Kachemakfjorden for å reise nordover til Anchorage. På veien passer vi på å besøke Kenai National Wildlife Refuge, som forteller om den villmarkes vi reiser gjennom. Det finnes ikke mange plasser hvor man kan spise fisk og skalldyr, som i Alaska.  Avskjedsmiddag på The Bridge Seafood.

Dag 12: Hjemreise

Etter frokost har vi litt tid til shopping eller en liten spasertur langs Lake Hood. Ved lunsjtid reiser vi til flyplassen for hjemreise. Mellomlanding i Reykjavik. 

Dag 13: Hjemkomst 

Vi ankommer Skandinavia ved lunsjtid, med uforglemmelige minner fra den siste villmarken. (Iceland Air inkluderer ikke mat på flyet, men måltider kan kjøpes om bord)

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1: Avreise fra Stockholm til Anchorage
På formiddagen reiser vi via Reykjavik til Alaskas største by, Anchorage. Transfer til Lakefront Hotell ved Lake Hood. Velkomstmiddag på "Flying Machine Restaurant." [M] (Iceland Air inkluderer ikke mat på flyet, men måltider kan kjøpes om bord)

Dag 2: Anchorage
Etter en rolig morgen på hotellet tar vi en spasertur langs Lake Hood, og ser etter sjøfly som løfter og lander på innsjøen. Vi fortsetter til Alaska Native Center som gir oss et innblikk i alle etniske folkegrupper som har befolket området. De som vil kan bli igjen og se på bylivet, eller så tar man bussen tilbake til hotellet. [F]

Dag 3. Gullgravertoget til Denali
Det legendariske gullgravertoget tar oss til Denali nasjonalpark på morgenen. Det finnes flere togselskap som trafikerer Denali. Vi Reiser i Gold Class på øverste dekk med "The Deali Star", Alaska Railroad fineste tog. Her finnes til og med et observasjonsdekk hvor man kan gå ut og nyte av naturen. Ved vakkert vær skimter Denalis snøkledde topper der toget følger Susitnaelven. Vel fremme spaserer vi til besøkssenteret, med informasjon om nasjonalparkens natur og rike dyreliv. Vi bortre netter på flotte Denali Village. Kvelden på egen hånd. Hotellet har en utmerket restaurant, hyggelig bar og en lobby med åpen peis. [F-L]

Dag 4: Heldagstur med villmarksbuss i Denali nasjonalpark og gullvasking
Sammen med parkens spesialutdannede naturguider og vår Jamboguide begir vi oss ut på en heldagstur i nasjonalparken for å se det rike dyrelivet, naturen og geologien. Her har vi gode sjanser for å se grizzly, rein, elg og rovfugler. Mange fotostopp gjøres langs veien, bl.a ved Wonder Lake. På Kantishna Roadhouse serveres lunsj og vi får vite mer om gullrushet i Alaska. På ettermiddagen vasker vi gull.  [F-L]

Dag 5: Prisbelønnet Husky-kennel og vandring i nasjonalparken
Dagen innledes med besøk hos den prisbelønte husky-kennelen Husky Homestead. Vi tas imot av eieren Jeff King som viser oss hvordan trekkhundene trenes til å samarbeide og å redde mennesker i nød. Han forteller om det årlige, tøffe hundesledeløpet Iditarod der vinneren ses på som en ekte helt! På ettermiddagen gjør vi ytterligere en naturvandring langs parkens fine stier. [F-M]

Dag 6: Tog til eventyrbyen Talkeetna
Vi går om bord på sightseeingtoget hvor vi nyter det vakre landskapet under reisen før vi ankommer eventyrbyen Talkeetna. Om sommeren samles klatrere fra hele verden her for å forsøke å bestige såvel McKinely som den intilliggende toppen Foraker. Den lille byen er også kjent for sitt rike musikkliv og arrangerer flere festivaler sommerstid. Vi streifer rundt langs hovedgatens håntverksboder, og spiser en varmende gulaschsuppe og nybakt brød på populære Roadhouse, der lokalbefolkningen ofte ses for å fortelle om sine villmarkseventyr. Innsjekking på Talkeetna Alaska Lodge. [F-L]

Dag 7: Kystbyen Seward og Sea Life Center
Ferden går med buss til kystbyen Seward ved sundet Turnagain Arm. Stedet ble navngitt av kaptein James Cook på slutten av 1700-tallet når han letet etter nordvestpassasjen. Seward ligger mellom Kenaifjorden og de høye snøkledde kystfjellene, som ser ut til å styrte rett ned i havet. Vi bor på sjarmerende Hotel Seward med perfekt beliggenhet midt i byen og med aner fra sekelskiftet. Gangavstand til restauranter, butikker og caféer. Det er nær til Alaska Sea Life Center der vår Jamboguide forteller om Kenaifjordens rike dyreliv. [F]

Dag 8: Naturcruise i Kenaifjorden
Et av reisens høydepunkter er naturcruise i Kenaifjordens marine nasjonalpark. Her spaner vi etter spekkhoggere, sjøløver, lundefugl, havsoter og havsørn. Lunsj serveres om bord. Båtens kaptein er også vår guide, og hjelper oss med å spane etter hvalene i fjorden. Vi stopper ved flere isbreer som strekker seg ned til havsnivå. Tilbake til Seward på kvelden. (F-L)

Dag 9: Fiskebyen Homer
Vi fortsetter ferden med buss til den lille kystbyen Homer, av mange Alaskaboere betraktet som Alaskas vakreste by. Den er kjent for sine fine fiskevann, rike kunstnerliv og pittoreske trehus. Det er også her mange Alaskaboere kommer for å fiske på sin ferie og å spane etter grizzlybjørn og sjøfugl. Vi besøker utstillingen One Big Ocean på Alaska Island & Ocean Visitor Center. Vi tar inn på Land’s End Resort lengst ute på Homers odde og tar en spasertur langs havet til Alaskas kystforskningssenter for å lære oss mer om Kachemakbuktens flora, fauna og urbefolkningen. Dagen avsluttes med en vandringpå høydene rundt bukten hvor den rike flora fasinerer. Vi sjekker inn på Land's End Resort, lengst ute på Homers odde med fantastisk utsikt over bukten, isbreer og snødekte vulkaner. [F]

Dag 10: Vandring eller egne aktiviteter i Homer
Dag på egen hånd i Homer. Her kan man padle kajakk, fiske, vandre, spille golf eller vandre langs kysten sammen med vår Jamboguide. [F]

For den som ønske å oppleve mer av Alaskas bjørner, anbefales en dagstur fra Homer (dag 10) til Katmai/Lake Clarke. Turen går med småfly til Katmai på andre siden av Kachemakfjorden. Flyturen tar 1,5-3 timer tur og retur, og man får drøye tre timer med bjørnene. For å kunne delta bør man være i normalt god form. Juli er den beste måneden for å se bjørner i katmai. Ettersom denne type av utflykt ikke passer alle inngår den ikke i ordinært program, og kan bestilles mot et kostnadstillegg. Pris bekreftes ved forespørsel, indikasjon 6.600 per person. Prisen inkluderer lån av "alaskan sneakers", vandrestøvler. Vekt må oppgis ved beestilling.

Dag 11: Anchorage 
På tide å forlate Kachemakfjorden for å reise nordover til Anchorage. På veien passer vi på å besøke Kenai National Wildlife Refuge, som forteller om den villmarkes vi reiser gjennom. Det finnes ikke mange plasser hvor man kan spise fisk og skalldyr, som i Alaska.  Avskjedsmiddag på The Bridge Seafood. [F-M]

Dag 12: Hjemreise
Etter frokost har vi litt tid til shopping eller en liten spasertur langs Lake Hood. Ved lunsjtid reiser vi til flyplassen for hjemreise. Mellomlanding i Reykjavik. [F]

Dag 13: Hjemkomst 
Vi ankommer Skandinavia ved lunsjtid, med uforglemmelige minner fra den siste villmarken. (Iceland Air inkluderer ikke mat på flyet, men måltider kan kjøpes om bord)

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Lengde: 3
By: Anchorage

The Lakefront Anchorage

star5
Lengde: 2
By: Denali

Denali Park Village

star5
Lengde: 1
By: Talkeetna

Talkeetna Alaskan Lodge

star5
Lengde: 2
By: Anchorage

Seaward Windsong Lodge

star5
Lengde: 2
By: Homer

Land's End

star5

Fakta

Type reise: Jambo KompassReisens lengde: 12 dagerAntall deltakere (min/max): 2Guide: Ja, engelsktalendePrisen inkluderer:• 10 hotellnetter ★★★★• 2 frokoster• 2 lunsjer• Fly fra Skandinavia i økonomiklasse (Mat om bord på Icelandair er ikke inkludert)• Transporter i luftkondisjonert buss, tog og båt• Entreer til severdigheter iflg program• Flyselskapenes drivstofftillegg, avgifter og skatter p.t. 2 900 Kr. Pris fra: 47 100 NOKPris per person, gjelder del i dobbeltrom. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering.Prisen inkluderer ikke:• Driks, regn ca 60 USD per person• DrikkevarerVisum og passinformasjon: Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter avsluttet reise. For skandinaviske statsborgere kreves godkjent søknad for innreise til USA. Søknad kalles for ESTA (Electronic System Travel for Authorization) og skal gjøres i forveien via ESTA:s webbplats https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.Utstyr/klær: Komfortable klær og vandringssko (Kan godt være lave siden vi ikke vandrer i bratt terreng). Vind-og vanntett jakke og bukser samt fleecegenser er å anbefale. Kikkert og myggstift er også bra å ha med. Med forbehold om evt endringer i programmet. 

Prisblad

Ville, vakre Alaska 2019-22

Samtlige priser vises i NOK
Rundreise med skandinavisktalende Jamboguide. Pris/person og del i dobbeltrom fra Stockholm, Göteborg. København og Oslo med Icelandair.


Avreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter
ANCHORAGE
The Lakefront Anchorage
2
DENALI
Denali Park Village
2
TALKEETNA
Talkeetna Alaskan Lodge
1
SEWARD
Seward Windsong Lodge
2
HOMER
Land's End Resort
2
ANCHORAGE
The Lakefront Anchorage
1

Prisen inkluderer drivstofftillegg, flyplasskatter og sikkerhetsavgifter. Disse er p.t 3988 kr. Flyselskapenes avgifter og drivstofftillegg kan justeres med kort varsel. Eksakt pris fastsettes ved billettering ca. 3 uker før avreise. Den som ønsker å oppleve mer av Alaskas bjørner anbefales en dagstur fra Homer (dag 10) til Katmai/Lake Clarke. Turen går med småfly til Katmai på andre siden av Kachemakfjorden. Flyturen tar 1,5-3 timer tur og retur, og man får drøyt tre timer med bjørnene. For å delta bør man være i allmenn god form. Juli er den beste måneden for å se bjørner i Katmai. Siden denne typen av utflukt ikke passer alle, inngår den ikke i det ordinære programmet og kan bookes mot pristillegg. Prisen bekreftes på etterspørsel, indikasjon 6600 kr pr person. Lån av "alaskan Sneakers", og vadestøvler inngår. Vekt må oppgis ved bookingen.

OBS! Siden vi flyr via USA, må norske statsborgere fylle i et online skjema på https://esta.cbp.dhs.gov for å på forhånd få beskjed om innreise innvilges. ESTA registreringen er OBLIGATORISK og må gjøres senest 72 timer før avreise. Tillatelsen er gyldig maksimalt to år eller så lenge passet er gyldig (om mindre enn to år). Det er den reisendes ansvar å gjøre dette i god tid før avreise, ved ev. avslag gjelder Jambo Tours normale avbestillingsvilkår. Etter den 31. mars 2016  skal alle reisende som bruker ESTA kunne vise ett biometrisk pass. Passet skal, i tillegg til passets eier, informere om biometriske særtrekk og underskrift. Alle pass som utstedes til nordiske statsborgere etter 2012 bør oppfylle disse kravene. Amerikanske myndigheter har innført nye begrensninger i sitt Visa Waiver Program (ESTA) på flere viktige punkter. Dette betyr blant annet at man må søke visum for reise til USA om man har besøkt Irak, Iran, Syria eller Sudan etter den1. mars 2011, eller har dobbelt statsborgerskap i disse landene.

Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Denne reisen mangler pris akkurat nå. Fyll gjerne ut bestillingen alikevel, så kommer vi tilbake til deg med et tilbud.

Prisen inkluderer
 • 10 hotellnetter ***/**** 2 frokoster 2 lunsjer Fly fra Skandinavia i økonomiklasse. Mat ombord på Icelandair inngår ikke Transporter i luftkondisjonert buss, tog og båt Entreer til severdigheter iflg program Skandinavisktalende Jamboguide Flyselskapenes drivstofftillegg, avgifter og skatter
Kultur
Natur & dyr
Vandring

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.no

 
Reisens Høydepunkter
 • Denali nasjonalpark
 • Naturcruise på Kenaifjorden
 • Togreiser med Alaska Railroad
 • Fiskebyen Homer
 • Sealife Center i Seward
Gjennomsnittstemperatur