Uganda_Rwanda_Magiska_möten_regnskogen_banner
Jambo ToursRwandaMagiske møter i regnskogen

Magiske møter i regnskogen

Sjimpanser, fjellgorillaer, safari og magisk natur i Uganda og Rwanda. 

Tett regnskog, dalfører med vulkanske innsjøer, svingete humpete grusveier, fjell dekket av regnskog, fjellgorillaer og sjimpanser. Dette og mye mer bys det på i Uganda, Afrikas perle. Her fins omtrent 40 ulike folkegrupper, og på reisen gjennom landet kommer vi forbi landsbyer, kirker og skoler. Når reisen går videre inn i Rwanda, endres infrastrukturen. Her er asfaltveiene godt vedlikeholdt, søppel i veikanten forekommer nesten aldri og trafikkpoliti er ofte ute. Landskapet er også her slående vakkert. I Rwanda lever kun tre folkegrupper, og det er Afrikas tettest befolkede land. Langs veiene går folk på vei til skolen eller markedet, og landsbyene ligger tett. En interessant kombinasjon av to svært ulike naboland!

Etter en overnatting utenfor Kampala, begynner safarien gjennom Uganda og Rwanda. Vårt første stopp er Kibale nasjonalpark, der vi skal spore sjimpansene som lever der. Det er en fantastisk og interessant opplevelse å tilbringe en time sammen med de nærmeste slektningene våre. På veien til den tette regnskogen i Bwindi, ligger Queen Elizabeth nasjonalpark og Ishasha. Her blir det safariturer med store muligheter for å se løve, elefant, bøffel, flodhest, kobantilope og krokodille.

Vel framme i Bwindi venter fjellgorillaene. Vi får først informasjon av rangerne i nasjonalparken og så drar vi inn i regnskogen for å oppsøke en gorillafamilie. Terrenget kan være vanskelig og det er ikke uvanlig at man må vasse gjennom vassdrag og balansere på trestokker. Belønningen kommer når vi er framme hos gorillafamilien. Det er magisk å være sammen med dem en time.

Etter en krevende og intensiv reise, er det deilig å avslutte reisen i det bedre organiserte nabolandet Rwanda. Her får vi noen avslappende dager på et trivelig feriested ved Kivusjøen, og en overnatting i hovedstaden Kigali før hjemreisen. Vi har en egen safarijeep og sjåfør tilgjengelig på hele reisen, slik at det er mulig å gjøre spontane stopp langs veien når vi har tid.


Array
(
  [offer] => 
  [departures] => Array
    (
    )

  [default_day_program] => 

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Uganda. [Måltider på flyet]

Dag 2. Ankomst til Uganda Ved ankomsten til Entebbe flyplass blir vi møtt av den engelsktalende representanten som sørger for at vi får transport til hotellet. [Måltider på flyet] (cirka 1 t)

Dag 3. Mot Kibale nasjonalpark. Sammen med guiden, som også er sjåfør, begynner vi reisen gjennom det vakre og varierte landskapet i Uganda. Den første etappen går vestover til Fort Portal, der vi kan strekke på oss før reisen går videre til Kibale nasjonalpark. [F-L-M] (Cirka 6 timer)

Dag 4. Besøk hos sjimpansene. Et av høydepunktene på reisen er å være sammen med sjimpansene som lever her i Kibale. Samling om morgenen. Guidene i parken gir informasjon om hva som kommer til å skje i løpet av formiddagen. Deretter drar vi ut i regnskogen for å lete etter sjimpansene. Terrenget er relativt flatt og turen følger oppgåtte stier, men går også fritt i terrenget. Når vi har lokalisert sjimpansene, har besøkere tillatelse til å tilbringe en time hos apene. De flytter seg ofte, forsvinner opp i trærne og klatrer ned igjen, nye individer kommer til gruppen og andre forsvinner. Et besøk hos sjimpansene blir aldri kjedelig eller ensformig.

Tilbake til lodgen til lunsj. Om ettermiddagen har vi tid til å slappe av eller gjøre valgfri aktivitet, som å besøke en av landsbyene i nærheten, med skole og kirke. Den som ønsker å få mer tid sammen med sjimpansene, kan bestille et heldagsbesøk mot et tillegg som for tiden er på 800 kroner (må bestilles samtidig med reisen). [F-L-M]

Dag 5. Vulkansjøer, fjell og savanne. Turen går sørover, gjennom et fantastisk vakkert landskap, til Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi passerer ekvator og reisen til lodgen byr også på de første safariopplevelsene. Sent om ettermiddagen drar vi på enda en safaritur. [F-L-M] (Cirka 4 timer)

Dag 6. Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi tilbringer både for- og ettermiddagen på safari. Her lever blant annet løve, kobantilope, flodhest, bøffel og elefant. Om formiddagen blir det safari med jeep, og om ettermiddagen safari med båt, på Kazingakanalen. [F-L-M]

Dag 7. Løver som klatrer i trær, i Ishasha. Cirka to timers kjøretur sørover ligger Ishasha, som er den sørlige delen av Queen Elizabeth nasjonalpark. Området er kjent for løvene som klatrer i trær der, og med litt flaks kan besøkere få øye på dem. [F-L-M] (Cirka 2 timer)

Dag 8. Morgensafari og reise mot Bwindi. Etter en tidlig morgensafari, er det neste målet vårt Bwindi – der fjellgorillaene bor. Turen går på svingete grusveier i fjellene, med utsikt over dalfører og landsbyer. Når vi nærmer oss Bwindi, begynner den tette regnskogen. Sent om ettermiddagen ankommer vi lodgen. [F-L-M] (Cirka 5 timer)

Dag 9. Besøk hos fjellgorillaene. Om morgenen er det endelig på tide å samles for å besøke gorillaene. Besøkende deles inn i grupper på maksimalt åtte personer og får tildelt en gorillafamilie som de skal besøke. Det kan variere kraftig hvor langt man må gå gjennom den tette regnskogen for å komme til gorillaene. Det er helt enkelt avhengig av hvor de oppholder seg. Terrenget kan være vanskelig fremkommelig. Vandringen til gorillaene følger som oftest ikke stier, men går gjennom tett regnskog og vassdrag. Når vi har lokalisert gorillafamilien, får vi én time sammen med apene. Til forskjell fra sjimpansene forflytter de seg ikke like mye, og bruker mye av tiden til å spise og være sammen.

Når den magiske timen er over, er det på tide å gå tilbake og spise lunsjmaten som vi har tatt med. Resten av dagen er eventuelt fri til egne aktiviteter, eller bare til å slappe av og fordøye inntrykkene på verandaen til lodgen. [F-L-M]

Dag 10. Til Rwanda. Nå er det på tide å fortsette sørover til nabolandet Rwanda. De to landene er svært forskjellige. Det merker man blant annet på at infrastrukturen er mer utviklet i Rwanda og at det er overraskende lite søppel langs veiene. Etter grenseovergangen, som kan ta litt tid, fortsetter turen enda et par timer til Gisenyi, en liten by ved Kivusjøen. Bruk muligheten til å slappe av, bade i svømmebassenget og gå tur langs Kivusjøen. [F-M] (cirka 4 timer pluss tid ved grenseovergangen)

Dag 11. Kivusjøen. Utforsk Gisenyi til fots, gå til fots til grenseovergangen mot Den demokratiske republikken Kongo, eller besøk markedet med det store utvalget av vakre stoffer. [F-M]

Dag 12. Hovedstaden Kigali. Gjennom det kuperte og grønne landskapet i Rwanda, går turen mot Kigali. Det er tydelig at dette er det tettest befolkede landet i Afrika. Landsbyene ligger tett i tett, og vi ser hele tiden mennesker som er på vei til skole, jobb eller markeder. Vel framme i Kigali, blir det en rundtur med besøk på et håndverksmarked, folkemordmuseet og hotellet Mille Collines, kjent fra filmen «Hotel Rwanda». [F] (cirka 2 timer)

Dag 13. Hjemreise. Ingen programpunkter før transporten til flyplassen. Det er interessant å ta en spasertur i byen, som er ganske lett å finne fram i fordi den ligger i et kupert landskap og fordelt på flere høyder. [F-Mat på flyet]

Dag 14. Hjemkomst. [Mat på flyet]

[F=Frokost L=Lunch M=Middag]

[price_child_from] => [concepts] => Array ( [0] => 4 ) [group_size] => Array ( [min] => 2 [max] => ) [test] => [linked_lodgings] => Array ( ) [destinations] => Array ( ) [difficulty_level] => [guide_lang] => en [addons] => Array ( ) [facts] => Type reise: Jambo Safari
Reisens lengde: 14 dager
Avreiser: Daglig

Følgende er inkludert i prisen:

• 11 netter på hotell/lodge ★★/★★★

• 11 frokoster, 7 lunsjer, 9 middager

• Flyreise fra Skandinavia i økonomiklasse

• Egen safarijeep med lokal engelsktalende guide/sjåfør

• 1 sjimpansetillatelse p.t. 150 USD

• 1 gorillatillatelse p.t. 630 USD

• Flyselskapenes drivstofftillegg, avgifter og skatter, p.t. 4 250 kr

Prisen inkluderer ikke:

• Driks til guide/sjåfør, cirka 10 amerikanske dollar per person og dag.

• Driks til guide i Kibale, cirka 35 000 shilling per person.

• Driks til guider og sporere i Bwindi, cirka 100 000 shilling per person.

• Drikker

• Visum, for tiden 50 USD ( Uganda) og 30 USD ( Rwanda).

Spesielt for denne reisen:
Bruk myke reisevesker til bagasjen, de er enklere å pakke i safarijeepen. Barn fra 15 år kan delta på vandringene der vi besøker sjimpanser og gorillaer. På store deler av reisen i Uganda går reisen på dårlig vedlikeholdt grusveier. Man må regne med at også reisen på kortere deler av turen kan ta lang tid, og at deler av veien kan være veldig humpete. Ofte er det ikke mulig å lade telefonen og kamerabatterier på rommet. Derfor er det lurt å ta med seg flere adaptere slik at alle batteriene kan lades samtidig i hovedbygningen, de timene det er mulig.

Viktig informasjon:
Det er ikke tillatt å besøke gorillaene og sjimpansene hvis man er forkjølet, syk og/eller har feber. Tillatelsen kan ikke refunderes. Sørg for å ha en reiseforsikring som dekker alt på reisen. Det er ingen garanti for at vi får se sjimpansene eller gorillaene. Det er ville dyr som beveger seg fritt på store områder. Men det er uvanlig at det ikke lykkes å spore dyrene.

Spesielle bestillings- og avbestillingsvilkår:
Jambo Tours alminnelige reisevilkår gjelder ikke for denne reisen. Når reisen bestilles, betales det alminnelige depositumet pluss sjimpanse- og gorillatillatelsen, for tiden 7 000 kroner. Prisen for tillatelsene refunderes ikke ved avbestilling. Sørg for å ha en god nok avbestillingsforsikring.`

Pass og visum:
Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisen. Visum kreves. Uganda: det er obligatorisk å søke om e-visum i forkant av innreise og kan søke via Uganda Electronic Visa/Permit Application minst fem arbeidsdager før innreise til Uganda. Selve visumet fås ved flyplassen men du får et bekreftelsebrev om at du har søkt. Visum blir gitt for én måned og koster USD 50. Det er også mulig å søke om East African Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Dette visumet koster USD 100. Rwanda: Visum fås kjøpt på flyplassen i Kigali uten forhåndssøknad.

Utstyr/klær:
En jakke og varm genser kan være nødvendig morgen og kveld. Solhatt, solbriller, kamera med plass til mange bilder, lommelykt. På fotturen til apene anbefales lett regntøy, vanntette og behagelige turstøvler, hansker (som beskyttelse i den tette regnskogen), langbukser, langermet plagg og en ryggsekk.

Kombinasjoner/forlengelser
: Forleng reisen med et besøk i Parc National des Volcans i Rwanda. Her kan du besøke fjellgorillaer, se gullmarekatter, vandre til Dian Fosseys grav og gå opp på en av vulkanene:

Med reservasjon for mulige endringer i programmet. 


[contains_too] => Array ( [0] => Vandringsdager [1] => Sol og bad [2] => Storby ) [concept_id] => 4 [fairtravel] => Når du betaler for en sjimpanse- og gorillatillatelse bidrar du til å beskytte dyrene og naturen der de lever.  [images] => Array ( [0] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/99/safari_17999_c699,393 [caption] => ) [1] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/0/safari_18000_c699,393 [caption] => ) [2] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/1/safari_18001_c699,393 [caption] => ) [3] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/2/safari_18002_c699,393 [caption] => ) [4] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/3/safari_18003_c699,393 [caption] => ) [5] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/4/safari_18004_c699,393 [caption] => ) [6] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/5/safari_18005_c699,393 [caption] => ) [7] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/6/safari_18006_c699,393 [caption] => ) [8] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/7/safari_18007_c699,393 [caption] => ) [9] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/8/safari_18008_c699,393 [caption] => ) [10] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/9/safari_18009_c699,393 [caption] => ) [11] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/10/safari_18010_c699,393 [caption] => ) [12] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/11/safari_18011_c699,393+2+2 [caption] => ) ) [map] => Array ( [google] => Array ( [mid] => 1T--dr5hV1kyP5BSJV-luUventqKO4auY [priority] => 1 ) [mapbox] => Array ( [priority] => 2 [mapid] => jambotours.2f0pgepj ) ) [price_from] => Array ( [amount] => 74590 [currency] => NOK ) [is_new] => [properties] => Array ( [0] => Array ( [Natur] => 90 ) [1] => Array ( [Dyr] => 50 ) [2] => Array ( [kultur] => 25 ) ) [description] =>

Etter en overnatting utenfor Kampala, begynner safarien gjennom Uganda og Rwanda. Vårt første stopp er Kibale nasjonalpark, der vi skal spore sjimpansene som lever der. Det er en fantastisk og interessant opplevelse å tilbringe en time sammen med de nærmeste slektningene våre. På veien til den tette regnskogen i Bwindi, ligger Queen Elizabeth nasjonalpark og Ishasha. Her blir det safariturer med store muligheter for å se løve, elefant, bøffel, flodhest, kobantilope og krokodille.

Vel framme i Bwindi venter fjellgorillaene. Vi får først informasjon av rangerne i nasjonalparken og så drar vi inn i regnskogen for å oppsøke en gorillafamilie. Terrenget kan være vanskelig og det er ikke uvanlig at man må vasse gjennom vassdrag og balansere på trestokker. Belønningen kommer når vi er framme hos gorillafamilien. Det er magisk å være sammen med dem en time.

Etter en krevende og intensiv reise, er det deilig å avslutte reisen i det bedre organiserte nabolandet Rwanda. Her får vi noen avslappende dager på et trivelig feriested ved Kivusjøen, og en overnatting i hovedstaden Kigali før hjemreisen. Vi har en egen safarijeep og sjåfør tilgjengelig på hele reisen, slik at det er mulig å gjøre spontane stopp langs veien når vi har tid.


[alternate_day_programs] => Array ( ) [short_facts] =>

11 netter på hotell/lodge ★★/★★★

11 frokoster, 7 lunsjer, 9 middager

Flyreise fra Skandinavia i økonomiklasse

Egen safarijeep med lokal engelsktalende guide/sjåfør

1 sjimpansetillatelse p.t. 150 USD

1 gorillatillatelse p.t. 630 USD

[countries] => Array ( [0] => Array ( [country_code] => UG [id] => 270 [country] => Uganda ) [1] => Array ( [country] => Rwanda [id] => 239 [country_code] => RW ) ) [subtitle] => Sjimpanser, fjellgorillaer, safari og magisk natur i Uganda og Rwanda. [ingress] => Tett regnskog, dalfører med vulkanske innsjøer, svingete humpete grusveier, fjell dekket av regnskog, fjellgorillaer og sjimpanser. Dette og mye mer bys det på i Uganda, Afrikas perle. Her fins omtrent 40 ulike folkegrupper, og på reisen gjennom landet kommer vi forbi landsbyer, kirker og skoler. Når reisen går videre inn i Rwanda, endres infrastrukturen. Her er asfaltveiene godt vedlikeholdt, søppel i veikanten forekommer nesten aldri og trafikkpoliti er ofte ute. Landskapet er også her slående vakkert. I Rwanda lever kun tre folkegrupper, og det er Afrikas tettest befolkede land. Langs veiene går folk på vei til skolen eller markedet, og landsbyene ligger tett. En interessant kombinasjon av to svært ulike naboland! [name] => Magiske møter i regnskogen [days] => 14 [combine_with] => Array ( [destinations] => Array ( ) [tours] => Array ( ) [addons] => Array ( ) ) [temperatures] => [id] => 758 [lodgings] => Array ( [0] => Array ( [lodging] => Karibu guest house [city] => Kampala [class] => 2.5 [nights] => 1 [uri] => ) [1] => Array ( [lodging] => Kibale Guest Cottages [city] => Kibale [nights] => 2 [class] => 2 [uri] => ) [2] => Array ( [uri] => [nights] => 2 [class] => safaritält [city] => Queen Elizabeth nationalpark [lodging] => Kasenyi Safari Camp ) [3] => Array ( [nights] => 1 [class] => 2 [uri] => [lodging] => Ishasha Jungle Lodge [city] => Ishasha ) [4] => Array ( [class] => 3 [nights] => 2 [uri] => [lodging] => Gorilla Safari lodge [city] => Bwindi ) [5] => Array ( [lodging] => Serena Lake Kivu [city] => Gisenyi [nights] => 2 [class] => 4 [uri] => ) [6] => Array ( [class] => 2.5 [nights] => 1 [uri] => [lodging] => Garni du Centre [city] => Kigali ) ) [product_code] => REBBSAF [highlights] => Array ( [0] => Sjimpanseri Kibale [1] => Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark [2] => Fjellgorillaer i Bwindi [3] => Den vakre naturen [4] => Kivusjøen ) [features] => Safari med engelsktalende guider - på egen hånd [imagesl] => Array ( [0] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/99/safari_17999_c1000,720 [caption] => ) [1] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/0/safari_18000_c1000,720 [caption] => ) [2] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/1/safari_18001_c1000,720 [caption] => ) [3] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/2/safari_18002_c1000,720 [caption] => ) [4] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/3/safari_18003_c1000,720 [caption] => ) [5] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/4/safari_18004_c1000,720 [caption] => ) [6] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/5/safari_18005_c1000,720 [caption] => ) [7] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/6/safari_18006_c1000,720 [caption] => ) [8] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/7/safari_18007_c1000,720 [caption] => ) [9] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/8/safari_18008_c1000,720 [caption] => ) [10] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/9/safari_18009_c1000,720 [caption] => ) [11] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/10/safari_18010_c1000,720 [caption] => ) [12] => Array ( [image_url] => https://safari.jambotours.se/files/11/safari_18011_c1000,720+2+2 [caption] => ) ) [combinations] => Array ( ) )
Type reise: Jambo Safari Ekte safarireiserJambo Safari Ekte safarireiser
Reisens lengde:
14 dager
Antall deltakere:
2–
Reisens Høydepunkter
 • Sjimpanseri Kibale
 • Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark
 • Fjellgorillaer i Bwindi
 • Den vakre naturen
 • Kivusjøen
Reisens Høydepunkter
 • Sjimpanseri Kibale
 • Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark
 • Fjellgorillaer i Bwindi
 • Den vakre naturen
 • Kivusjøen
 

Programöversikt

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Uganda.

Dag 2. Ankomst til Uganda Ved ankomsten til Entebbe flyplass blir vi møtt av den engelsktalende representanten som sørger for at vi får transport til hotellet....

Dag 3. Mot Kibale nasjonalpark. Sammen med guiden, som også er sjåfør, begynner vi reisen gjennom det vakre og varierte landskapet i Uganda. Den første...

Dag 4. Besøk hos sjimpansene. Et av høydepunktene på reisen er å være sammen med sjimpansene som lever her i Kibale. Samling om morgenen. Guidene i parken...

Tilbake til lodgen til lunsj. Om ettermiddagen har vi tid til å slappe av eller gjøre valgfri aktivitet, som å besøke en av landsbyene i nærheten, med skole og kirke....

Dag 5. Vulkansjøer, fjell og savanne. Turen går sørover, gjennom et fantastisk vakkert landskap, til Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi passerer ekvator...

Dag 6. Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi tilbringer både for- og ettermiddagen på safari. Her lever blant annet løve, kobantilope, flodhest, bøffel...

Dag 7. Løver som klatrer i trær, i Ishasha. Cirka to timers kjøretur sørover ligger Ishasha, som er den sørlige delen av Queen Elizabeth nasjonalpark....

Dag 8. Morgensafari og reise mot Bwindi. Etter en tidlig morgensafari, er det neste målet vårt Bwindi – der fjellgorillaene bor. Turen går på svingete...

Dag 9. Besøk hos fjellgorillaene. Om morgenen er det endelig på tide å samles for å besøke gorillaene. Besøkende deles inn i grupper på maksimalt åtte...

Når den magiske timen er over, er det på tide å gå tilbake og spise lunsjmaten som vi har tatt med. Resten av dagen er eventuelt fri til egne aktiviteter, eller bare til...

Dag 10. Til Rwanda. Nå er det på tide å fortsette sørover til nabolandet Rwanda. De to landene er svært forskjellige. Det merker man blant annet på...

Dag 11. Kivusjøen. Utforsk Gisenyi til fots, gå til fots til grenseovergangen mot Den demokratiske republikken Kongo, eller besøk markedet med det store...

Dag 12. Hovedstaden Kigali. Gjennom det kuperte og grønne landskapet i Rwanda, går turen mot Kigali. Det er tydelig at dette er det tettest befolkede landet...

Dag 13. Hjemreise. Ingen programpunkter før transporten til flyplassen. Det er interessant å ta en spasertur i byen, som er ganske lett å finne fram i...

Dag 14. Hjemkomst.

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Uganda.

Dag 2. Ankomst til Uganda

Ved ankomsten til Entebbe flyplass blir vi møtt av den engelsktalende representanten som sørger for at vi får transport til hotellet. (cirka 1 t)

Dag 3. Mot Kibale nasjonalpark.

Sammen med guiden, som også er sjåfør, begynner vi reisen gjennom det vakre og varierte landskapet i Uganda. Den første etappen går vestover til Fort Portal, der vi kan strekke på oss før reisen går videre til Kibale nasjonalpark. (Cirka 6 timer)

Dag 4. Besøk hos sjimpansene.

Et av høydepunktene på reisen er å være sammen med sjimpansene som lever her i Kibale. Samling om morgenen. Guidene i parken gir informasjon om hva som kommer til å skje i løpet av formiddagen. Deretter drar vi ut i regnskogen for å lete etter sjimpansene. Terrenget er relativt flatt og turen følger oppgåtte stier, men går også fritt i terrenget. Når vi har lokalisert sjimpansene, har besøkere tillatelse til å tilbringe en time hos apene. De flytter seg ofte, forsvinner opp i trærne og klatrer ned igjen, nye individer kommer til gruppen og andre forsvinner. Et besøk hos sjimpansene blir aldri kjedelig eller ensformig.

Tilbake til lodgen til lunsj. Om ettermiddagen har vi tid til å slappe av eller gjøre valgfri aktivitet, som å besøke en av landsbyene i nærheten, med skole og kirke. Den som ønsker å få mer tid sammen med sjimpansene, kan bestille et heldagsbesøk mot et tillegg som for tiden er på 800 kroner (må bestilles samtidig med reisen).

Dag 5. Vulkansjøer, fjell og savanne.

Turen går sørover, gjennom et fantastisk vakkert landskap, til Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi passerer ekvator og reisen til lodgen byr også på de første safariopplevelsene. Sent om ettermiddagen drar vi på enda en safaritur. (Cirka 4 timer)

Dag 6. Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark.

Vi tilbringer både for- og ettermiddagen på safari. Her lever blant annet løve, kobantilope, flodhest, bøffel og elefant. Om formiddagen blir det safari med jeep, og om ettermiddagen safari med båt, på Kazingakanalen.

Dag 7. Løver som klatrer i trær, i Ishasha.

Cirka to timers kjøretur sørover ligger Ishasha, som er den sørlige delen av Queen Elizabeth nasjonalpark. Området er kjent for løvene som klatrer i trær der, og med litt flaks kan besøkere få øye på dem. (Cirka 2 timer)

Dag 8. Morgensafari og reise mot Bwindi.

Etter en tidlig morgensafari, er det neste målet vårt Bwindi – der fjellgorillaene bor. Turen går på svingete grusveier i fjellene, med utsikt over dalfører og landsbyer. Når vi nærmer oss Bwindi, begynner den tette regnskogen. Sent om ettermiddagen ankommer vi lodgen. (Cirka 5 timer)

Dag 9. Besøk hos fjellgorillaene.

Om morgenen er det endelig på tide å samles for å besøke gorillaene. Besøkende deles inn i grupper på maksimalt åtte personer og får tildelt en gorillafamilie som de skal besøke. Det kan variere kraftig hvor langt man må gå gjennom den tette regnskogen for å komme til gorillaene. Det er helt enkelt avhengig av hvor de oppholder seg. Terrenget kan være vanskelig fremkommelig. Vandringen til gorillaene følger som oftest ikke stier, men går gjennom tett regnskog og vassdrag. Når vi har lokalisert gorillafamilien, får vi én time sammen med apene. Til forskjell fra sjimpansene forflytter de seg ikke like mye, og bruker mye av tiden til å spise og være sammen.

Når den magiske timen er over, er det på tide å gå tilbake og spise lunsjmaten som vi har tatt med. Resten av dagen er eventuelt fri til egne aktiviteter, eller bare til å slappe av og fordøye inntrykkene på verandaen til lodgen.

Dag 10. Til Rwanda.

Nå er det på tide å fortsette sørover til nabolandet Rwanda. De to landene er svært forskjellige. Det merker man blant annet på at infrastrukturen er mer utviklet i Rwanda og at det er overraskende lite søppel langs veiene. Etter grenseovergangen, som kan ta litt tid, fortsetter turen enda et par timer til Gisenyi, en liten by ved Kivusjøen. Bruk muligheten til å slappe av, bade i svømmebassenget og gå tur langs Kivusjøen. (cirka 4 timer pluss tid ved grenseovergangen)

Dag 11. Kivusjøen.

Utforsk Gisenyi til fots, gå til fots til grenseovergangen mot Den demokratiske republikken Kongo, eller besøk markedet med det store utvalget av vakre stoffer.

Dag 12. Hovedstaden Kigali.

Gjennom det kuperte og grønne landskapet i Rwanda, går turen mot Kigali. Det er tydelig at dette er det tettest befolkede landet i Afrika. Landsbyene ligger tett i tett, og vi ser hele tiden mennesker som er på vei til skole, jobb eller markeder. Vel framme i Kigali, blir det en rundtur med besøk på et håndverksmarked, folkemordmuseet og hotellet Mille Collines, kjent fra filmen «Hotel Rwanda». (cirka 2 timer)

Dag 13. Hjemreise.

Ingen programpunkter før transporten til flyplassen. Det er interessant å ta en spasertur i byen, som er ganske lett å finne fram i fordi den ligger i et kupert landskap og fordelt på flere høyder.

Dag 14. Hjemkomst.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avreise fra Skandinavia til Uganda. [Måltider på flyet]

Dag 2. Ankomst til Uganda Ved ankomsten til Entebbe flyplass blir vi møtt av den engelsktalende representanten som sørger for at vi får transport til hotellet. [Måltider på flyet] (cirka 1 t)

Dag 3. Mot Kibale nasjonalpark. Sammen med guiden, som også er sjåfør, begynner vi reisen gjennom det vakre og varierte landskapet i Uganda. Den første etappen går vestover til Fort Portal, der vi kan strekke på oss før reisen går videre til Kibale nasjonalpark. [F-L-M] (Cirka 6 timer)

Dag 4. Besøk hos sjimpansene. Et av høydepunktene på reisen er å være sammen med sjimpansene som lever her i Kibale. Samling om morgenen. Guidene i parken gir informasjon om hva som kommer til å skje i løpet av formiddagen. Deretter drar vi ut i regnskogen for å lete etter sjimpansene. Terrenget er relativt flatt og turen følger oppgåtte stier, men går også fritt i terrenget. Når vi har lokalisert sjimpansene, har besøkere tillatelse til å tilbringe en time hos apene. De flytter seg ofte, forsvinner opp i trærne og klatrer ned igjen, nye individer kommer til gruppen og andre forsvinner. Et besøk hos sjimpansene blir aldri kjedelig eller ensformig.

Tilbake til lodgen til lunsj. Om ettermiddagen har vi tid til å slappe av eller gjøre valgfri aktivitet, som å besøke en av landsbyene i nærheten, med skole og kirke. Den som ønsker å få mer tid sammen med sjimpansene, kan bestille et heldagsbesøk mot et tillegg som for tiden er på 800 kroner (må bestilles samtidig med reisen). [F-L-M]

Dag 5. Vulkansjøer, fjell og savanne. Turen går sørover, gjennom et fantastisk vakkert landskap, til Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi passerer ekvator og reisen til lodgen byr også på de første safariopplevelsene. Sent om ettermiddagen drar vi på enda en safaritur. [F-L-M] (Cirka 4 timer)

Dag 6. Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi tilbringer både for- og ettermiddagen på safari. Her lever blant annet løve, kobantilope, flodhest, bøffel og elefant. Om formiddagen blir det safari med jeep, og om ettermiddagen safari med båt, på Kazingakanalen. [F-L-M]

Dag 7. Løver som klatrer i trær, i Ishasha. Cirka to timers kjøretur sørover ligger Ishasha, som er den sørlige delen av Queen Elizabeth nasjonalpark. Området er kjent for løvene som klatrer i trær der, og med litt flaks kan besøkere få øye på dem. [F-L-M] (Cirka 2 timer)

Dag 8. Morgensafari og reise mot Bwindi. Etter en tidlig morgensafari, er det neste målet vårt Bwindi – der fjellgorillaene bor. Turen går på svingete grusveier i fjellene, med utsikt over dalfører og landsbyer. Når vi nærmer oss Bwindi, begynner den tette regnskogen. Sent om ettermiddagen ankommer vi lodgen. [F-L-M] (Cirka 5 timer)

Dag 9. Besøk hos fjellgorillaene. Om morgenen er det endelig på tide å samles for å besøke gorillaene. Besøkende deles inn i grupper på maksimalt åtte personer og får tildelt en gorillafamilie som de skal besøke. Det kan variere kraftig hvor langt man må gå gjennom den tette regnskogen for å komme til gorillaene. Det er helt enkelt avhengig av hvor de oppholder seg. Terrenget kan være vanskelig fremkommelig. Vandringen til gorillaene følger som oftest ikke stier, men går gjennom tett regnskog og vassdrag. Når vi har lokalisert gorillafamilien, får vi én time sammen med apene. Til forskjell fra sjimpansene forflytter de seg ikke like mye, og bruker mye av tiden til å spise og være sammen.

Når den magiske timen er over, er det på tide å gå tilbake og spise lunsjmaten som vi har tatt med. Resten av dagen er eventuelt fri til egne aktiviteter, eller bare til å slappe av og fordøye inntrykkene på verandaen til lodgen. [F-L-M]

Dag 10. Til Rwanda. Nå er det på tide å fortsette sørover til nabolandet Rwanda. De to landene er svært forskjellige. Det merker man blant annet på at infrastrukturen er mer utviklet i Rwanda og at det er overraskende lite søppel langs veiene. Etter grenseovergangen, som kan ta litt tid, fortsetter turen enda et par timer til Gisenyi, en liten by ved Kivusjøen. Bruk muligheten til å slappe av, bade i svømmebassenget og gå tur langs Kivusjøen. [F-M] (cirka 4 timer pluss tid ved grenseovergangen)

Dag 11. Kivusjøen. Utforsk Gisenyi til fots, gå til fots til grenseovergangen mot Den demokratiske republikken Kongo, eller besøk markedet med det store utvalget av vakre stoffer. [F-M]

Dag 12. Hovedstaden Kigali. Gjennom det kuperte og grønne landskapet i Rwanda, går turen mot Kigali. Det er tydelig at dette er det tettest befolkede landet i Afrika. Landsbyene ligger tett i tett, og vi ser hele tiden mennesker som er på vei til skole, jobb eller markeder. Vel framme i Kigali, blir det en rundtur med besøk på et håndverksmarked, folkemordmuseet og hotellet Mille Collines, kjent fra filmen «Hotel Rwanda». [F] (cirka 2 timer)

Dag 13. Hjemreise. Ingen programpunkter før transporten til flyplassen. Det er interessant å ta en spasertur i byen, som er ganske lett å finne fram i fordi den ligger i et kupert landskap og fordelt på flere høyder. [F-Mat på flyet]

Dag 14. Hjemkomst. [Mat på flyet]

[F=Frokost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Type reise: Jambo Safari
Reisens lengde: 14 dager
Avreiser: Daglig

Følgende er inkludert i prisen:

• 11 netter på hotell/lodge ★★/★★★

• 11 frokoster, 7 lunsjer, 9 middager

• Flyreise fra Skandinavia i økonomiklasse

• Egen safarijeep med lokal engelsktalende guide/sjåfør

• 1 sjimpansetillatelse p.t. 150 USD

• 1 gorillatillatelse p.t. 630 USD

• Flyselskapenes drivstofftillegg, avgifter og skatter, p.t. 4 250 kr

Prisen inkluderer ikke:

• Driks til guide/sjåfør, cirka 10 amerikanske dollar per person og dag.

• Driks til guide i Kibale, cirka 35 000 shilling per person.

• Driks til guider og sporere i Bwindi, cirka 100 000 shilling per person.

• Drikker

• Visum, for tiden 50 USD ( Uganda) og 30 USD ( Rwanda).

Spesielt for denne reisen:
Bruk myke reisevesker til bagasjen, de er enklere å pakke i safarijeepen. Barn fra 15 år kan delta på vandringene der vi besøker sjimpanser og gorillaer. På store deler av reisen i Uganda går reisen på dårlig vedlikeholdt grusveier. Man må regne med at også reisen på kortere deler av turen kan ta lang tid, og at deler av veien kan være veldig humpete. Ofte er det ikke mulig å lade telefonen og kamerabatterier på rommet. Derfor er det lurt å ta med seg flere adaptere slik at alle batteriene kan lades samtidig i hovedbygningen, de timene det er mulig.

Viktig informasjon:
Det er ikke tillatt å besøke gorillaene og sjimpansene hvis man er forkjølet, syk og/eller har feber. Tillatelsen kan ikke refunderes. Sørg for å ha en reiseforsikring som dekker alt på reisen. Det er ingen garanti for at vi får se sjimpansene eller gorillaene. Det er ville dyr som beveger seg fritt på store områder. Men det er uvanlig at det ikke lykkes å spore dyrene.

Spesielle bestillings- og avbestillingsvilkår:
Jambo Tours alminnelige reisevilkår gjelder ikke for denne reisen. Når reisen bestilles, betales det alminnelige depositumet pluss sjimpanse- og gorillatillatelsen, for tiden 7 000 kroner. Prisen for tillatelsene refunderes ikke ved avbestilling. Sørg for å ha en god nok avbestillingsforsikring.`

Pass og visum:
Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisen. Visum kreves. Uganda: det er obligatorisk å søke om e-visum i forkant av innreise og kan søke via Uganda Electronic Visa/Permit Application minst fem arbeidsdager før innreise til Uganda. Selve visumet fås ved flyplassen men du får et bekreftelsebrev om at du har søkt. Visum blir gitt for én måned og koster USD 50. Det er også mulig å søke om East African Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Dette visumet koster USD 100. Rwanda: Visum fås kjøpt på flyplassen i Kigali uten forhåndssøknad.

Utstyr/klær:
En jakke og varm genser kan være nødvendig morgen og kveld. Solhatt, solbriller, kamera med plass til mange bilder, lommelykt. På fotturen til apene anbefales lett regntøy, vanntette og behagelige turstøvler, hansker (som beskyttelse i den tette regnskogen), langbukser, langermet plagg og en ryggsekk.

Kombinasjoner/forlengelser
: Forleng reisen med et besøk i Parc National des Volcans i Rwanda. Her kan du besøke fjellgorillaer, se gullmarekatter, vandre til Dian Fosseys grav og gå opp på en av vulkanene:

Med reservasjon for mulige endringer i programmet. 


PrisbladAvreisedato Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antall netter

Skriv ut ”Fullstendig program og fakta"
Bestill din reise
Indikationspris
74 590 NOK

inklusive flyskatter og drivstofftillegg

Prisen inkluderer
 • 11 netter på hotell/lodge ★★/★★★11 frokoster, 7 lunsjer, 9 middagerFlyreise fra Skandinavia i økonomiklasseEgen safarijeep med lokal engelsktalende guide/sjåfør1 sjimpansetillatelse p.t. 150 USD1 gorillatillatelse p.t. 630 USD
Natur
Dyr
kultur

Kontakta våra reseexperter: 23 96 39 85 • info@jambotours.no

 
Reisens Høydepunkter
 • Sjimpanseri Kibale
 • Safari i Queen Elizabeth nasjonalpark
 • Fjellgorillaer i Bwindi
 • Den vakre naturen
 • Kivusjøen