banner_1900x831_tanzania_selous_elephantsinriver

Jambo Tours Guider

Jamboguide er et kvalitetsstempel. Det står for kunnskap, erfaring og personlighet. Det står for en vilje til hele tiden å dele sin kunnskap og gi deg som gjest det beste innblikket i et samfunn og de spesielle møtene - å gi bakgrunn og forklaringer til det du ser, hører, kjenner og dufter under din opplevelsereise.

Vi har skapt et uslåelig team av guider – formet av våre kunders ønskemål og behov i snart 40 år. En lagoppstilling med invidivider som stadig utvikles og hver dag suger til seg nye kunnskaper og erfaringer fra sine hjemmeområder i verden.

De skandinavisktalende Jamboguidene leder samtlige av våre Jambo Ensemble-reiser (rundreiser til ulike deler av verden), samtlige av våre Jambo Junior-reiser (eventyr for hele familien) og utvalgte Jambo Safari-reiser i Kenya, Tanzania og Sør-Afrika.

 

Du møter noen av våre Jamboguider under her.

guide_hylton_langely_opt

Hylton Langley

Bor i White River i Sør-Afrika - leder reisen Natur, kultur & ville dyr

Hylton Langley er sørafrikaner og prater tre av Sør-Afrikas offisielle språk; engelska, afrikaans og zulu. Og han prater svensk. Det siste er som en følge av at han har bodd i Sverige og at han er gift med Ingrid Langley.


Hylton er utdannet ranger og spesialist på dyr og natur. Og det han ikke vet om sitt hjemland er antakeligvis ikke verdt å vite.  Hylton leder små grupper på Jambo Safari-reisen Natur, kultur & ville dyr, maks 10 personer, der han selv også er sjåfør av sin safari-jeep. Fotografering er en stor interesse for Hylton.


guide_magnus_pihl_opt

Magnus Pihl

Bor i Indonesia - leder reiser i Sørøst-Asia og Øst-Afrika

Magnus Pihl har vært bosatt i Sørøst-Asia i 23 år, hvorav de siste 19 årene i Indonesia. Han har ledet reiser til de fleste land og steder vi kommer til på våre reiser i regionen -Indonesia, Malaysia, Burma, Bhutan, Nepal, India og Vietnam.


Han er fortrolig med landenes historie og dere kultur. Magnus prater indonesisk og har en interesse for fotografering som han gjerne deler med andre. På fritiden liker han å spille golf og han er medlem i Denpasar Golf Club på Bali.


Siden midten av 90-tallet har Magnus hatt gjesteopptredener i Øst-Afrika og han leder Jambo Safari-reiser i såvel Kenya som Tanzania.


guide_ingrid_langely_opt

Ingrid Langley

Bor i White River i Sør-Afrika - leder reisen Sør-Afrikas Perler

Ingrid Langley, oppvokst i Nykøping, møtte sin blivende mann Hylton på Kibbuts. Siden 90-tallet har de bodd med sine barn i White River, nær Sør-Afrikas største nasjonalpark, Krugerparken.


Ingrid leder reisen Sør-Afrikas Perler der hun, med sin erfaring fra hverdagslivet i Sør-Afrika, gir gjestene et innblikk i samfunnet Sør-Afrika, dets mennesker og natur. Hun er autoriset guide av Sør-Afrikas turismmyndighet og tilbringer en stor del av sin fritid i villmarken.


guide_anders_elmfors_opt

Anders Elmfors

Leder reiser i Alaska, Sentral- og Sør-Amerika

Anders Elmfors begynte som vandringsleder på Mallorca i 1986. På tross av nærmere 17 år som lærer på heltid, hvorav to år i Spania, har Anders rukket å lede et par hundre reiser siden starten. Favorittområdet er Latin-Amerika med Patagonias isbreområder, Perus kulturskatter fra Inkatiden og Ecuadors natur inklusive Galapagos som utropstegn. Også Panama og Costa Rica tilhører Anders favoritter med sine fine tropiske områder og det har blitt flere vandringsturer og sykkelreiser i Sentral-Amerika.


– Fugler, spesielt havfugler fanger min interesse, sier Anders. Listen over fugler sett fra tomten i Saxemara vokser dog ganske sakte på grunn av all reisingen.


guide_fredrik_leek_opt

Fredrik Leek

Leder reiser i Australia og New Zealand

Fredrik Leek er 39-åringen som ville bli arkitekt og studerte til bygningsingeniør på Chalmers men hoppet over til Handelshøyskolen og leste økonomi. Det ble så «et sabbatsår» at han begynte som reiseleder i Portugal. Siden fulgte ytterligere ti år i land som Spania, Thailand, Skottland, Bulgaria, Indonesia, Singapore og Australia.


Siden 2007 har Fredrik bodd i Sverige og etter å ha vært hotelldirektør i Karlstad så byttet han bransje i 2011 og ble deleier i et tekstiltrykker på Hammarø. Ved siden av dette leder han reiser for oss på Jambo Tours. På fritiden spiller han gjerne golf, løper og kjører slalom.


– Jeg slutter aldri å fasineres over møter med mennesker, dyr, kulturer, religioner, levemåter og miljøer som på enkelte hold er så totalt ulike fra de vi er vante med og på andre hold er eksakt de samme som våre på tross av at de ligger på den andre siden av jorden.