Ecuador_Banner_shutterstock_265791809
Jambo Tours Ecuador

Resa till Ecuador

Ecuador, er et av de mest spennende landene i Sør-Amerika. Her fins alt fra høye snøkledde vulkaner, tropiske regnskoger, velbevarte koloniale byer ogh en fargesterk indianerbefolkning. 100 mil rett vest ut i Stillehavet ligger de fortryllende Galapagosøyene som med sitt unike dyreliv lokker besøkende fra hele verden. Bli med på en rundreise med det beste Ecuador har å tilby, sammen med våre dyktige Jamboguider eller komponer ditt eget eventyr med våre tre reisemoduler: Galapagos, Amazonas og Andesfjellene.

Ecuador er omtrent like stort som Norrland i Sverige og består av tre ulike klimaområder samt Galapagosøyene.

Det andinske høylandet er formet av to fjellkjeder og delt av en lang dal som har nesten vulkaner hvorav 15 er over 4500 m høye. Langs Stillehavskysten ligger flere viktige byer. Området er varmt og fuktig og er et rikt jordbruksområde med tropisk plantasjejordbruk. Rundtur i Andesfjellene er inkludert både i vår rundreise med skandinavisktalende reiseleder og i en av de tre reisemodulene som du kan velge.

Øst for Andesfjellene ligger Amazonas regnskogsområde, som dekker 36 prosent av landets areal. Her ligger Sacha Lodge som du kan besøke når du bestiller en av våre reisemoduler.

Langs Andesfjellenes vestre skråninger ligger den artsrike tåkeregnskogen, som er et paradis for fugletittere. På vår rundreise bor vi på fine Masphi Lodge midt i tåkeregnskogen.

Verdensarvbyen Quito besøker vi på alle våre reiser. De vel bevarte og vakre kirkene, klostrene og brosteinbelagte gatene har blitt renovert og byen er nå et sikkert og trivelig sted å streife rundt i .

Galapagos ute i Stillehavet består av 13 større, 42 mindre og et utall navnløse øyer og det var her Darwin fikk idéer til sin teori om artenes opphav. Dyr og fugler her er ikke redd for mennesker. På forsknings stasjonen Charles Darwin kan man studere kjempeskilpaddene som har gitt øyene deres navn. Hvilken tid på året man velger spiller ingen rolle ettersom dyrene er mange, og aktive året rundt. Det har blitt sagt at et besøk her er en av de mest unike opplevelsene i verden.Et naturcruise på Galapagosøyene er inklduert i vår rundreise men kan også bestilles separat i våre reisemoduler. Naturcruise kan også bestilles som forlengelse til vår nye rundreise i Peru og også til vår nye rundreise Søramerikansk Odyssé.

For deg som vil bli med på en ekte ekspedisjon og bruke mer tid ute på Galapagosøyene anbefaler vi naturcruiset Ekspedisjon Galapagos.

 

Søramerikansk odyssé med Galapagosøyene

Fra sukkertoppen i Rio de Janeiro ser vi de berømte strendene Copacaban og Ipanema. Senere vandrer vi i subtropisk regnskap der tukaner og paradisfugler ved Iguazufallene holder ...

Peru i Inkarikets spor med Galapagos

I Andesfjellene er sporene av Inkariket i aller høyeste grad levende. De fins i sanger, danser, avlingsmetoder samt i ruiner og tempel som minner om den høyt utviklede kulturen ...

Galapagos og Amazonas i Darwins fotspor

I Ecuador fins store, urørte regnskogsområder som Amazonasbekkenet i øst og tåkeregnskog i vest. Mellom disse reiser Andesfjellene seg med snøkledde vulkaner og ...

Fra Quito til Cartagena

I vulkanlandskapet i Andesfjellene har urbefolkningsgrupper som de spanske kolonisatorene, etterlatt seg mange spor. Her holder befolkningen fortsatt på de gamle tradisjonene som ...