brasilien_rio_trappa_1900x831_shutterstock_166131161
Jambo Tours ZimbabweZimbabwe

Resa till Zimbabwe

Jambo Tours reiser til Zimbabwe går framfor alt til landets vestre hjørne og området rundt de storslagne Victoriafallene ved grensen til Botswana og Zambia

Byen Victoria Falls er et utmerket startpunkt for en reise inn i nabolandet Botswana. Den perfekte kombinasjonen er noen dager i Victoria Falls for siden å begi seg ut på safari i http://www.jambotours.no/reiser/afrika/botswana/">Botswana&nbsp;</A>med dets store elefanthjorder i http://www.jambotours.no/reise/chobesafari-victoriafallene/">Chobe</A>&nbsp; og http://www.jambotours.no/reise/med-vinger-over-botswana/">unike Okavangodeltaet. For de som vil ferdes landeveien til Victoria Falls fra Sør-Afrika anbefales den eksklusive togreisen med http://www.jambotours.no/reise/rovos-rail-luksus-pa-skinner/?source=1560">Rovos Rail mellom Pretoria og Victoria Falls. 
 
 
 
Address

Victoria Falls Hotel

4 star5
Anleggsbeskrivelse

Et klassisk hotell i kolonialstil med aner fra tidlig 1900-tall. Her fins flere restauranter, basseng, bar samt wifi uten kostnad. Hotellet kalles “the grand old lady of the Falls”, er noe slitt men det veies opp av en fantastisk atmosfære, innredning og dets uslåelige beliggenhet.

Beliggenhet/omgivelser

Vakkert beliggende i utkanten av byen Victoria Falls. Fra hotellets terrasse er det vakker utsikt over broen som går mellom Zimbabwe og Zambia. Gangavstand på ca 10 minutter til Victoria Falls nasjonalpark med de fantastiske Victoriafallene.

Rombeskrivelse

161 rom fordelt på ulike romskategorier. Alle rom har luftkondisjonering, bad med wc, badekar og dusj, safe, tv, telefon og hårtørrer. Rom med connecting door fins for familier.

Les mer
Address

 
 
 
Address

Ilala Lodge

4 star5 Les mer
Address

Bestill din reise
 
 
 
 
Address

Chobe Safari Lodge

3 star5
Anleggsbeskrivelse

Her fins et trivelig basseng, to barer og en restaurant som serverer frokost og buffetmiddag. Denne lodgen passer for de som vil ha et bekvemt bosted med nærhet til Kasane by.

Beliggenhet/omgivelser

Chobe Safari Lodge ligger i Kasane ved Chobeelvens strand. Transfertid fra Victoria Falls flyplass er cirka to timer.

Rombeskrivelse

Her fins totalt 80 bekvemme rom med de fleste fasiliteter, blant annet luftkondisjonering og tv. 

Les mer
Address

 
 
Address

Nehimba Hwange Nationalpark

Nehimba Lodge

4 star5 Les mer
Address

Nehimba Hwange Nationalpark

 
 
Address

Hwange Nationalpark

Bomani Lodge

4 star5 Les mer
Address

Hwange Nationalpark

 
 
 
Address

Reynard Road, Victoria Falls, Zimbabwe
Telefon +263 213 284 6923

Batonka Lodge

3.5 star5 Les mer
Address

Reynard Road, Victoria Falls, Zimbabwe
Telefon +263 213 284 6923

 
 
 
 
Address

Gorges Lodge

4.5 star5
Anleggsbeskrivelse

Gorges lodge består av både bungalowe og telt. Teltdelen av lodgen kalles Little Gorges lodge. Totalt finnes det 14 rom og telt som alle byr på spektakulær utsikt over ravinen der de bofaste ørnene flyr fram og tilbake. Veldig familiær stemning og en perfekt plass for å enten starte eller avslutte sin ferie. Wifi finnes i hoveddelen av lodgen.  

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen ligger vakkert til i naturen høyt opp på kanten av Batoka ravinen ovenfor elven Zambezi og utenfor byen Victoria Falls. Det tar cirka 45 minutter å kjøre inn til byen. 

Rombeskrivelse

Både rommene og teltene er romslige med alle fasiliteter og privat balkong over ravinen. Her finnes kjøleskap med godt utvalg, hårføner og vifte. I prisene er mat, drikke, transfer og aktiviteter inkludert. 

Les mer
Address

 
 
 
 
 
Address

Zambezi Sands River Camp

5 star5
Anleggsbeskrivelse

Campen består av totalt 10 telt med veldig høy standard. Her finnes en stor veranda med utsikt over den mektige Zambezielven. Aktiviteter som er inkludert i prisen er blant annet safari til fots eller båttur på elven i oppblåsbare kanoer. Parken tilbyr mulighet til å se elefanter, bøffel, løver, antiloper og mange andre dyr. Generatoren på lodgen slås av under visse tider av døgnet. Wifi er tilgjengelig i hovedområdet på lodgen. Prisen inkluderer all mat og drikke samt to aktiviteter per døgn, og transfer t/r. 

Beliggenhet/omgivelser

Lodgen ligger cirka en time fra Victoria Falls, dypt inne i Zambezi nasjonalpark og like ved Zambezielven. 

Rombeskrivelse

Store telt med separat stue. Eget kjøleskap med drikke og snacks som er inkludert i prisen. Utendørs dusj. På den generøse verandaen finnes et lite basseng og solsenger.

Les mer
Address

Botswana

En stor del av Botswana består av villmark og hele 17 prosent består av nasjonalparker. Disse naturområdene tilbyr store kontraster med alt fra Kalaharis ørken til verdens største innenlandsdelta -Okavango.

Sør-Afrika

Sør-Afrika er et land fullt av kontraster. Reis hit og opplev storbyer, landsbygd, fjell, karrige stepper, frodige vindistrikt, to verdenshav, kultur og et rikt dyreliv, både på land og til havs. Jambo Tours reiser til Sør-Afrika tilbyr alt dette og mere til.

Zambia 

Reis til Zambia og besøk Zambezielven og Victoriafallene. De største nasjonalparkene, Kafue og South Luangwa, regnes som Afrikas mest severdige og byr på mange safarieventyr. Her kan du se blant annet løver, elefanter, giraffer, gaseller, neshorn, flodhester, bøfler og krokodiller.

FAKTA ZIMBABWE

Navn Republikken Zimbabwe.
Hovedstad Harare.
Areal 390 757 km².
Folkemengde 11,6 millioner.
Språk Engelsk, shona og sindebele er offisielle språk.
Styreform Republikk.
Religion Kristendom og tradisjonelle lokale religioner.
Tidsforskjell +2/+1 time vinter/sommer.
Klima Subtropisk og varierer mye med høyden over havet. Passatvinder fra det Indiske havet fører med seg regn om sommeren som varer fra november til mars. Mesteparten av nedbøren faller i denne perioden. I april begynner den tørre og vindfulle vinteren med relativt lave temperaturer i juni og juli, da det nattestid kan dannes frost i fjelltraktene. Derpå følger en varm og tørr periode fra midten av august til november.
Kredittkort Aksepteres på et fåtall større hotell/lodger. Minibanker er veldig begrenset.
El 240V. Adapter behøves.
Mobiltelefon Fungerer i de større byene. Kontroller om din operatør har avtale.