banner_1900x831_indien
Jambo Tours IndiaKerala, India

Resa till Kerala, India

Det sies at uansett hvor man leter finner man aldri noen grønnere, vakrere og mer fredfull plass enn Kerala i India. I lavlandet er det kokospalmer, risfelter, mango- og cashewnøtt-treet som dominerer. Og langs de skyggefulle fjellskråninger ligger te- og krydder-plantasjene side ved side.

Et annerledes India

Bestill en reise til India og Kerala og opplev et fortryllende miljø. Langs kysten finner man et stort våtmarksområde fullt av laguner, sjøer og kanaler. All denne generøsiteten fra naturens side finner vi i Indias sørvestlige hjørne, kilt inn mellom Vestre Ghats-fjellene og Arabiahavet. Araberne kom tidlig hit for å kontrollere handelen med Europa – spesielt gjaldt det handelen med områdets rikdom på krydder, sandeltre og elfenben. Marco Polo var her allerede på 1200-tallet og portugiserne, med Vasco da Gama i spissen, kom på 1500-tallet. Majoriteten av innbyggerne er hinduer, men også muslimer og kristne bor her. Kommer du til Kerala vil du møte en vennlig og smilende befolkning som mer enn gjerne viser sin del av ”Guds eget land” som de liker å kalle sitt paradis. Mange snakker litt engelsk, om enn på indisk vis.

Turismen i Kerala er fortsatt i startfasen – spesielt om man sammenligner med Goa som ligger 80 mil lenger nord. I Kerala har man alt man behøver for en bekvem tilværelse. På de lange sandstrendene er man sammen med fiskerne som drar sine garn fra stranden. Her fins flere restauranter som tilbyr mat i alle smaksretninger og for alle lommebøker – spesielt finner du ofte fersk fisk på menyen tillaget i tandooriovner. Den som er glad i boller og kaker besøker stedets tyske bakeri. I de små trange gatene holder skredderne til, som gjerne syr det du måtte ha lyst på – til svært rimelige priser.

Kovalam Beach er en flere kilometer lang strand som ligger nær flyplassen og byen med det nye lange navnet Thiruvananthapuram (men det går fortsatt an å si Trivandrum).

Nyt sol og bad og de fantastisk vakre omgivelsene under en reise til Kerala i sørvestre India. I Kerala er turismen ganske uoppdaget, om man sammenligner med Goa som ligger 80 mil nordover. På de lange sandstrendene blir man kjent med fiskere som drar garn fra stranden. Her fins flere restauranter som tilbyr mat for alla sanser og lommebøker, fremfor alt med nyfanget fisk tillaget i tandooriovner.

En reise til Kerala er perfekt for deg som vil kombinere en sol- og badereise med små utflukter til naturskjønne områder med kokospalmer, risavlinger, mango- og cashewnøttrær, te- og krydderplantasjer.

 

Med husbåt i Kerala

Backwaters er et over 200 mil langt system av kanaler, vannveier, sjøer og laguner med Cochin som sentrum. På en ombygd risbåt krysser du rolig langs kanalene kantet med rismarker, vaiende kokospalmer, gummiplantasjer og tettbefolkede byer. Båtene er laget av tre og de finnes med ett, to og tre soverom, eget bad og aircondition. Dessuten har de salong og kjøkken samt et dekk med behagelige dekkstoler. Kaptein, kokk og butler sørger for at du ikke blir sulten og at det alltid er nok drikke innenfor rekkevidde. Om natten ligger båten stille i en lagune eller i en liten havn.

 

 
 
 
 
 
 
Address

Trivandrum 695527
Telefon +91 (471) 305 1234

The Raviz Kovalam (f.d. Leela)

star5
Anleggsbeskrivelse

Restauranter og barer, 3 basseng, spa-avdeling, gym, massasje, yoga, ayurvedabehandling, internett, tennis. Vår vurdering: Kovalams beste hotell og eneste luksus hotell med trivelig atmosfære. Høy kvalitet på såvel service som opphold. Vakker utsikt over havet.

Beliggenhet/omgivelser

Hotellet ligger på en klippe ved Ashokstranden rett sør for Samudra Beach, ca 15 km sør for Trivandrums sentrum.

Rombeskrivelse

Store, lyse og romslige rom møblert i vestlig stil. Alle med bad/dusj/wc, luftkondisjonering, telefon, satellit-TV, minibar, safe samt altan med utsikt over havet.

Les mer
Address

Trivandrum 695527
Telefon +91 (471) 305 1234

Bestill din reise
 
 
 
 
 
 
 
Address

Chowara P.O., Trivandrum, Kerala, 695501
Telefon +91 471 2267828

The Travancore Heritage Hotel

star5
Anleggsbeskrivelse

Restaurant, bar, basseng, barnebasseng, jacuzzi, gym, bilutleie, butikk, spa, lite bibliotek, internettfasciliteter, safe i resepsjonen.

Beliggenhet/omgivelser

23 kilometer fra Trivandrum og 8 km fra Kovalamstranden. Hotellet ligger rolig til ved Chovarastranden, kun noen få hotell og restauranter i området. Store nivåforskjeller. Heis til stranden. 

Rombeskrivelse

90 rom, samtlige med dusj og wc, luftkondisjonering, minibar, tv, telefon, te/kaffekoker.

Les mer
Address

Chowara P.O., Trivandrum, Kerala, 695501
Telefon +91 471 2267828

Bestill din reise
Gjennomsnittstemperatur
  L°   V°   S   R
28 28   9   1
29 28   9   2
29 29   8   3
30 30   8   8
30 30   7 10
30 28   5 19
28 27   5 17
28 27   6 14
28 28   6 11
25 28   6 11
26 29   6   8
27 28   7   3
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned