Krabi_banner
Jambo Tours ThailandKrabi, Thailand

Resa till Krabi, Thailand

Langs Krabis 160 kilometer lange kystlinje och på de mer än hundra öarna finns några av världens vackraste stränder. Trots att människor hade den goda smaken att redan för tiotusentals år sedan slå ner bopålarna här har Krabi varit relativt okänt för turister fram tills för några år sedan. Nu har de fantastiska naturscenerierna med höga sockertoppsliknande kalkstensberg och kritvita stränder avslöjats för omvärlden.

Kalkstensbergen finns såväl på land som i havet och avtecknar en vacker siluett mot den blå himlen. De flesta bergen är omgivna av fantastiska stränder och kristallklart vatten att bada eller snorkla i. Området är också perfekt för bergsklättring, oavsett om man är nybörjare eller expert.

Till Krabi kommer man med flyg direkt från Bangkok eller Singapore. Med båt från Phuket tar det runt 2 timmar och 30 minuter och båtfärden går genom fantastiska naturområden.

Den största och livligaste stranden är Ao Nang. Till öarna utanför med sina sagolika stränder går det att hyra båtar (med förare) på Ao Nang Beach och i Krabi Town. Relativt lugnt är det dock i hela Krabiprovinsen då utbudet av barer och nattliv är begränsat. Krabi Town är en mindre stad, en halvtimmes bilfärd från Ao Nang, med postkontor, bank, butiker, lokala restauranger och en marknad. Längs Ao Nang Beach finns det flera restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur samt en del barer, skrädderier och butiker.

I Krabi har de som söker en rofylld sol- och badsemester i fantastiska omgivningar ett riktigt bra alternativ.

Turistkontor Thailands turistbyrå, Drottninggatan 33, 111 51 Stockholm. Tel : 08-700 56 90.

Fly Thai Airways, Singapore Airlines, Qatar Airways, Finnair og Malaysia Airlines m.fl.

Flytid Avhengig av hvilket flyselskap og reiserute. Ved direkteflyvning Oslo-Bangkok 11 tim.

Bagasje 20 kilo eksklusive håndbagasje.

Tidsforskjell +6/+5 timer vinter/sommertid.

Språk Thai, engelsk fungerer bra.

Valuta Thailandsk baht,

Kredittkort Aksepteres allment.

El 220 volt, adapter kan behøves.

Driks ca 10% på hotell og restauranter.

Forsikring Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Pass/visum Gyldig pass kreves.

Vaksinasjoner Utover grunnbeskyttelsen anbefales Havrix. For oppdatert informasjon – kontakt din vaksinasjonssentral.

Klima Varmt og solfyllt året rundt, risiko for nedbør på østkysten er størst oktober-desember og på vestkysten i perioden mai-oktober.

Utstyr/Klær Thailand har et varmt tropisk klima året rundt, lette bomullsklær anbefales. I de nordligste delene av landet kan det dog bli kjølig om kveldene i perioden november-januar og en jakke kan behøves.

Kombinasjoner/forlengelser Man kan kombinere Thailand og Bangkok med flere land i Asia, f.eks Hongkong, Singapore, Bali, Malaysia og Vietnam. Kontakt ditt reisebyrå eller Jambo Tours for mer informasjon.

Gjennomsnittstemperatur
  L°   V°   S   R
32 29   8   4
32 29   8   5
32 29   7   8
32 29   7 13
31 28   7 15
31 28   7 16
30 28   6 18
30 27   5 20
31 28   6 17
31 28   6 10
32 28   6   8
32 29   7   6
  • L = Temperatur luft
  • V = Temperatur vann
  • S = Soltimer per dag
  • R = Regndager per måned